gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ogórki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ogórki faszerowane to fajna przekąska na upalne dni...

Ogórki faszerowane

Składniki:

Ogórki faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki faszerowane
Ogórki obieramy, przecinamy wzdłuż a następnie wydrążamy łyżeczką miąższ z pestkami. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski razem z pomidorami. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i koperek. Następnie dokładamy śmietanę, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy. Farszem - sałatką napełniamy łódeczki ogórkowe.