alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Ogórki kanapkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Ogórki w słoikach pokrojone już w plasterki idealnie nadają się na kanapki. Te zrobiłam w zalewie słodko kwaśnej z dodatkiem kurkumy.

Ogórki kanapkowe

Składniki:

Ogórki kanapkowe

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kanapkowe
Ogórki umyć i pokroić wzdłuż w cienkie plasterki. Ułożyć ciasno ogórki w słoikach.Wodę z wszystkimi przyprawami i cukrem zagotować, wlać ocet i gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem. Gorącą zalewę przecedzić i zalać ogórki. Szczelnie zakręcić. Duży garnek wyłożyć na dnie ściereczką włożyć słoiki i zalać wodą do 2/3 wysokości. Pod przykryciem zagotować i pasteryzować około 5-7 minut.

Tagi:

ogórki