gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ogórki konserwowe.1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ogórki konserwowe świetnie nadają się zimą do sałatek i nie tylko

Ogórki konserwowe.1

Składniki:

Ogórki konserwowe.1

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe.1
Zalewę do ogórków zagotowujemy (tj. woda, ocet, cukier, sól). Ogórki nie za duże dokładnie myjemy. Następnie układamy w litrowych słoikach. Do każdego słoika wkładamy po 2 liścia laurowe, kilka kulek gorczycy i ziela angielskiego. Do słoików wkładamy również plasterki cebuli, pokrojoną na kawałki marchew i gałązkę kopru. Ogórki zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok 5 minut.

Tagi:

ogórki