Sposób przygotowania:
Owocowa napoleonka
Mleko, zoltka, cukier, make, budyn waniliowy(opcjonalnie smietankowy) oraz cukier waniliowy gotujemy razem w wiekszym garnku. W trakcie gotowania dokladnie mieszamy, dosc czesto, by w masie nie bylo zadnych grudek. Cala mase gdy jest gotowa, studzimy. Po wystudzeniu dodajemy kostke masla i miksujemy na gladka, jednolita mase. Forme wykladamy dwiema warstwami herbatnikow, poniewaz krem jest dosc ciezki i jedna warstwa moze sie rozlatywac. Na herbatniki wykladamy przygotowana mase kremowa i ozdabiamy dowolnymi owocami. Mozna rowniez na owocach polozyc nastepna warstwe herbatnikow. Calosc wstawiamy do lodowki, by masa dobrze stezala i dala sie w miare ladnie kroic. Jesli ciasto ma wierzch z herbatnikow mozna go posypac cukrem pudrem lub zrobic polewe czekoladowa i posypac wiorkami kokosowymi. Obowiazuje dowolnosc w wykonaniu;). Ale smak jest jedyny i niepowtarzalny!!! POLECAM
Evi
msewka
kinga
ewasng