jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 430]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na pączki, chrusty, oponki

Pączki z serków homogenizowanych

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pączki z serków homogenizowanych smażone w głębokim tłuszczu:)

Pączki z serków homogenizowanych

Składniki:

Pączki z serków homogenizowanych

  • 2 serki homogenizowane waniliowe około 300 g
  • 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1½ szklanki mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jaja
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pączki z serków homogenizowanych

Wszystkie składniki połączyć i zmiksować.

Olej rozgrzać w głębokim garnku. Formować łyżką małe kulki z ciasta i wrzucać na gorący olej. Smażyć do zrumienienia z obu stron.

Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca: