nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Pasta śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta, do świeżego pieczywa doskonała. Nadaje się również na przystawki np. z krakersami. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu.

Pasta śledziowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta śledziowa

 

  • jaja - 3 sztuki
  • śledź w oleju - 1 puszka
  • sól, pieprz - do smaku
  • majonez - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa
Gotujemy 3 jaja na twardo z odrobiną soli. Obieramy jaja ze skorupek i siekamy w drobną kosteczkę. Śledzia wyciągamy z puszki i drobno rozdrabniamy widelcem. Mieszamy jaja ze śledziem. Dajemy majonez (najlepiej majonez WINIARY), doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe, Możemy nakładać na pieczywo i zajadać:-)
Pasta śledziowa
Gotujemy jaja na twardo i obieramy je, następnie siekamy.
Pasta śledziowa
mieszamy posiekane jaja razem ze śledziem z puszki
Pasta śledziowa
doprawiamy solą, pieprzem, dajemy majonez, mieszamy. Gotowe