Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pasta śledziowa Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna pasta kanapkowa ze śledziem

Pasta śledziowa Mysiuni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta śledziowa Mysiuni

 

  • 30 dag śledzi solonych
  • 2 ogórki konserwowe
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • 2 lyżeczki majonezu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa Mysiuni
4 godziny wcześniej zalewamy sledzie letnią wodą. Następnie ucieramy je na tarce o grubych oczkach. Ogórki wraz ze skorką ucieramy na wąskich oczkach i dodajemy do ryby. Cebulę staramy się pokroić w jak najdrobniejszą kostke i dodajemy do pozostalych składników, na sam koniec dodajemy musztardę oraz majonez i lekko całość pieprzymy - mieszamy. Gotową pastę śledziową nakladamy na kanapki i jemy.
Pasta śledziowa Mysiuni
Następnie ucieramy je na tarce o grubych oczkach.
Pasta śledziowa Mysiuni
Ogórki wraz ze skorką ucieramy na wąskich oczkach i