Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta śledziowa z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna pasta śledziowa do smarowania pieczywa.

Pasta śledziowa z cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta śledziowa z cebulką

 

  • 2 puszki filetów śledziowych w oleju
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa kucharek
  • 1 łyżeczka chrzanu

 

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa z cebulką
Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w niewielką kostkę. Jajka umyć, zalać zimną wodą. Ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać. Pokroić w kostkę. Cebulkę połączyć z jajkami, ze śledzi odlać olej. Śledzie dodać do reszty składników. Rozgnieść widelcem. Dodać chrzan, majonez, oraz przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać.
Pasta śledziowa z cebulką
Obraną i umytą cebulkę pokroić w drobną kostkę.
Pasta śledziowa z cebulką
Jajka ugotować w osolonej wodzie, obrać i pokroić.
Pasta śledziowa z cebulką
Dodać śledzie, rozgnieść wszystko widelcem.