aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Pasta sojowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

świetna pasta na kanapkę nie tylko dla roślinożerców

Pasta sojowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta sojowa

 

  • 1/2 szklanki soi
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka jogurtu sojowego
  • 2 łyżki pikantnej pasty paprykowej
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta sojowa
Soję zalać zimną wodą (w stosunku 1:2) i odstawić na co najmniej 24 godziny, aby napęczniała. Następnego dnia ugotować do miękkości( ok.2 godz.), odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Soję i cebulę przełożyć do blendera i dobrze zmiksować, dodać jogurt, keczup, pastę paprykową, pietruszkę i jeszcze raz wszystko zmieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Aby uzyskać inny smak można dodać również paprykę lub pieczarki
Pasta sojowa