Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pasta z twarogu i z oliwek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienita pasta do chleba

Pasta z twarogu i z oliwek

Składniki:

Pasta z twarogu i z oliwek

 

  • 40 dag tłustego twarogu
  • 150 ml jogurtu
  • 10 dag zielonych oliwek (bez pestek)
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól pieprz i sproszkowana słodka papryka do smaku.

Sposób przygotowania:

Pasta z twarogu i z oliwek
Twaróg rozetrzeć lub zmiksować z jogurtem i zieloną pietruszką. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Oliwki posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i papryką.