bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pęczak z warzywami i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pęczak z warzywami jest bardzo smacznym i sycącym daniem, przygotowałam go na szybki obiad. Smakuje wyśmienicie na ciepło jak i na zimno.

Pęczak z warzywami i fasolą

Składniki:

Pęczak z warzywami i fasolą

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z warzywami i fasolą
Namoczoną fasolę czerwoną gotujemy na do miękkości. Pęczak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.

Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, oczyszczone papryki kroimy w cienkie paski, cukinię kroimy w pół plastry.

Na patelni roztapiamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą szkliste.

Dodajemy ugotowaną kaszę oraz fasolę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz słodka i ostra paprykę.

Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy z warzywami, zdejmujemy z ognia.