Sposób przygotowania:
Pęczak z papryką i cukinią
Cebulę obrać i posiekać drobniutko. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i również pokroić. Na patelnię wlać olej (zalewa z suszonych pomidorów), wrzucić cebulkę i zeszklić. Następnie dodać czerwoną paprykę, przesmażyć. Cukinię umyć dokładnie, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż na 4 a następnie w plasterki. Wsypać cukinię na patelnię, dodać przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem, zioła i sól. Dusić na małym ogniu aż warzywa lekko zmiękną. Fasolkę wrzucić na wrzątek, gotować 5 minut, odcedzić. Dodać na patelnię. Dorzucić pęczak i wymieszać. Podgrzewać razem przez chwilę.Podawać jako samodzielną potrawę lub z dodatkiem mięsa.
tompie
Alex_M
dziękuję :)
mysza75
zbysiowa
Alex_M
jutro michę robię specjalnie dla Ciebie :D
Alex_M
ja też znów bym zjadła ;) więc jutro robię potrójną porcję dla nas, ok? :D
anemon
zbysiowa
Dzięki kochana kobieto ;D
Alex_M
dokładnie tak. u Ciebie też widziałam apetyczne dania z pęczakiem :)