iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dietetyczny pęczak z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Lekkie zdrowe danie z gotowanymi warzywami i gotowanym schabem. Do tego pęczak. Wszystko razem podsmażone na odrobinie oleju lnianego. Polecam na zdrowie.

Dietetyczny pęczak z warzywami

Składniki:

Dietetyczny pęczak z warzywami

 

 

 

  • 2 marchewki

 

  • 1/3 selere

 

 

 

  • 25 dag schabu bez kości

 

 

Sposób przygotowania:

Dietetyczny pęczak z warzywami
Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Marchewkę i seler obieramy. Pora dobrze myjemy. Schab kroimy w plastry. Marchewkę, seler, por i mięso zalewamy woda i gotujemy z dodatkiem soli do smaku.

Po ugotowaniu, warzywa i mięso kroimy na mniejsze kawałki. Ugotowana kasze mieszamy z pokrojonymi warzywami i mięsem. Dolewamy olej lniany i wyciśnięty czosnek.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy an ciepło.