Sposób przygotowania:
Pęczak z warzywami i kiełbasą
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Pora
myjemy i kroimy w plasterki.
Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i biała błonkę. Kroimy w kosteczkę.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni na maśle podsmażamy paprykę i pora. Dodajemy pokrojona kiełbasę. Mieszamy.
Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Mieszamy. doprawiamy solą , pieprzem i świeżo wyciśniętym czosnkiem.
myjemy i kroimy w plasterki.
Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i biała błonkę. Kroimy w kosteczkę.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni na maśle podsmażamy paprykę i pora. Dodajemy pokrojona kiełbasę. Mieszamy.
Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Mieszamy. doprawiamy solą , pieprzem i świeżo wyciśniętym czosnkiem.