iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z warzywami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne szybkie danie z pęczaku. Do tego por, papryka czerwona i smaczna wędzona kiełbaska. Danie do odgrzania na drugi dzień.

Pęczak z warzywami i kiełbasą

Składniki:

Pęczak z warzywami i kiełbasą

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 35 dag kiełbasa wędzona

Sposób przygotowania:

Pęczak z warzywami i kiełbasą
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Pora

myjemy i kroimy w plasterki.

Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i biała błonkę. Kroimy w kosteczkę.

Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni na maśle podsmażamy paprykę i pora. Dodajemy pokrojona kiełbasę. Mieszamy.

Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Mieszamy. doprawiamy solą , pieprzem i świeżo wyciśniętym czosnkiem.