iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z jajkiem sadzonym i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolejny pomysł na zdrowy obiadek. Pęczak rządzi ! do tego kawałki mozzarelli , czerwona papryka, por .... Na wykończanie świeżutkie jajko sadzone , którego żółtko wspaniale rozlewa się i łączy z kaszą .

Pęczak z jajkiem sadzonym i mozzarellą

Składniki:

Pęczak z jajkiem sadzonym i mozzarellą

 

 

 

 

  • 2 kulki mozzarelli

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z jajkiem sadzonym i mozzarellą
Pęczak płuczemy na sicie , zalewamy wodą i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy . Pora dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Czerwoną paprykę myjemy , osuszamy , usuwamy białą błonkę i gniazda nasienne. Kroimy w kosteczkę . Pokrojone warzywa podsmażamy na masełku. Dodajemy pęczak. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ser kroimy w kostkę dodajemy do pęczku. Jajko smażymy na drugiej patelni podajemy na pęczku.

Tagi:

jajko jajka