kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Pianka jabłeczna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Piankę jabłeczna podajemy np. z biszkoptami.

Pianka jabłeczna

Składniki:

Pianka jabłeczna

 

  • 5 jabłek
  • 3 jajka
  • 3 łyżki stołowe koniaku
  • 5 dag cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • Sok z jednej cytryny

 

Sposób przygotowania:

Pianka jabłeczna
Jabłka pieczemy w piekarniku, a gdy ostygną zdejmujemy z nich skórkę i wycinamy gniazda nasienne. Następnie jabłka miksujemy z żółtkami, cukrem, koniakiem i cukrem waniliowym. Białka ubijamy na sztywną pianę, na końcu dodajemy do masy.