ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Robi się ją szybko, wspaniały smak wszyscy się zajadają.

Pieczarkowa z makaronem

Składniki:

Pieczarkowa z makaronem

 

  • 40dag pieczarek
  • 2duże marchewki
  • 3podłużne serki topione o smaku śmietankowym
  • 1cebula
  • olej
  • makaron nitki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieperz
  • vegeta
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z makaronem
Obieramy pieczarki,marchewki myjemy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do 1 litra wody wrzucamy 3 serki topione i gotujemy aż się dokładnie rozpuszczą. Na patelni podsmażamy pieczarki i marchew oraz cebulę i troche posiekanej natki. Gdy wszystko się lekko podsmaży i poddusi, wrzucamy do wody z serkami i zagotowujemy. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron nitki wykładamy na talerze i zalewamy zupą.

Tagi:

makaron