Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronem
Do garnka wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu lub na tarce startej i zagotować.
Dodać zamrożoną porcję wywaru grzybowego, porcję zamrożonych podgrzybków, porcję suszonych prawdziwków.
Dodać łyżkę domowego smalcu ze skwareczkami i gotować z 40 minut na średnim ogniu.
Dodać sól, gałkę muszkatołową, pieprz zmielony, śmietanę wymieszać z wodą i mąką i wlać do zupy, zagotować do zagęszczenia zupy mieszając.
Podać z ugotowanym makaronem.
Dodać zamrożoną porcję wywaru grzybowego, porcję zamrożonych podgrzybków, porcję suszonych prawdziwków.
Dodać łyżkę domowego smalcu ze skwareczkami i gotować z 40 minut na średnim ogniu.
Dodać sól, gałkę muszkatołową, pieprz zmielony, śmietanę wymieszać z wodą i mąką i wlać do zupy, zagotować do zagęszczenia zupy mieszając.
Podać z ugotowanym makaronem.