ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Zupa grzybowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zawsze zamrażam wodę z obgotowywania grzybów takich jak prawdziwki, podgrzybki, które po obgotowaniu robię jako marynowane, oczywiście też przy sortowaniu grzybów do suszenia część też po obgotowaniu zamrażam i jest pyszna zupa grzybowa lub inne.

Zupa grzybowa z makaronem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa grzybowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z makaronem
Do garnka wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu lub na tarce startej i zagotować.

Dodać zamrożoną porcję wywaru grzybowego, porcję zamrożonych podgrzybków, porcję suszonych prawdziwków.

Dodać łyżkę domowego smalcu ze skwareczkami i gotować z 40 minut na średnim ogniu.

Dodać sól, gałkę muszkatołową, pieprz zmielony, śmietanę wymieszać z wodą i mąką i wlać do zupy, zagotować do zagęszczenia zupy mieszając.

Podać z ugotowanym makaronem.
Zupa grzybowa z makaronem
Z takich składników zupa jest bardzo aromatyczna