Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronem
Warzywa obrać opłukać, marchewkę pokroić w plasterki. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w plastry, małe zostawić w całości.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć grzyby razem z cebulą, pod koniec dodać warzywa i chwilkę jeszcze podsmażać.
Całość dodać do ugotowanego wcześniej rosołu, gotować na wolnym ogniu około 40 minut. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.
Makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu odcedzić, przepłukać zimną wodą i odsączyć na durszlaku.
Makaron włożyć na talerze i zalać gotową zupą.
Jak ktoś lubi zupę można zabielić śmietaną.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć grzyby razem z cebulą, pod koniec dodać warzywa i chwilkę jeszcze podsmażać.
Całość dodać do ugotowanego wcześniej rosołu, gotować na wolnym ogniu około 40 minut. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.
Makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu odcedzić, przepłukać zimną wodą i odsączyć na durszlaku.
Makaron włożyć na talerze i zalać gotową zupą.
Jak ktoś lubi zupę można zabielić śmietaną.
gusia1000