Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronem
Grzyby świeże zamrażam po krótkim zblanszowaniu, do woreczka i do zamrażalnika, przed gotowaniem odmrażam w misce.
Odmrożone grzyby nożyczkami kroję na drobniej w misce, kilka zostawiam większych do dekoracji na talerzu.
Rozdrobnioną włoszczyznę na smalcu w garnku podsmażam z 5 minut co jakiś mieszając, do garnka wsypuję pokrojone grzyby z wodą po odmrożeniu, dolać wody, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka i gotować z 30 minut na średnim ogniu, do smaku dodać soli, pieprz mielony.
Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do zupy, gotować do zagęszczenia zupy mieszając, na koniec wsypać suszony koperek, podawać z ugotowanym makaronem.
Odmrożone grzyby nożyczkami kroję na drobniej w misce, kilka zostawiam większych do dekoracji na talerzu.
Rozdrobnioną włoszczyznę na smalcu w garnku podsmażam z 5 minut co jakiś mieszając, do garnka wsypuję pokrojone grzyby z wodą po odmrożeniu, dolać wody, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka i gotować z 30 minut na średnim ogniu, do smaku dodać soli, pieprz mielony.
Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do zupy, gotować do zagęszczenia zupy mieszając, na koniec wsypać suszony koperek, podawać z ugotowanym makaronem.