SUPERPRZEPIS

Pieczeń z marchewką i groszkiem

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Pieczeń z marchewką i groszkiem Więcej zdjęć (5)

Pyszna kolorowa pieczeń z mielonej karkówki dodatkiem marchewki i groszku. U mnie pieczeń poszła jako wędlina na kanapki ale można też podać na ciepło jako danie obiadowe.

Składniki:

Pieczeń z marchewką i groszkiem

 

  • 1,2 karkówki
  • 250 g mrożonej marchewki z groszkiem
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka tymianku
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń z marchewką i groszkiem
Marchewkę z groszkiem ugotować al'dente. Wystudzić i dobrze osączyć. Karkówkę zmielić na drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać marchewkę z groszkiem, bułkę tartą, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem i przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę, funkcja góra-dół.
Pieczeń z marchewką i groszkiem
Marchewkę z groszkiem ugotować al'dente. Wystudzić i dobrze osączyć.
Pieczeń z marchewką i groszkiem
Karkówkę zmielić na drobnych oczkach.
Pieczeń z marchewką i groszkiem
Do zmielonego mięsa dodać marchewkę z groszkiem, bułkę tartą, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wyrobić.
Pieczeń z marchewką i groszkiem
Keksówkę 30x10 natłuścić masłem i przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę, funkcja góra-dół.