gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pieczeń z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna pieczeń wieprzowa z marchewką, dynią i pietruszką. Fajnie nadaje się na zimno na kanapki jak i na świąteczny stół.

Pieczeń z warzywami

Składniki:

Pieczeń z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z warzywami
Dynię, marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Mięso mielone przyprawiamy. Dodajemy zioła, kaszę, jajka, bułkę tartą oraz potarte warzywa.

Mieszamy wszystko dokładnie. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Wykładamy do foremek (2 foremki 19 x 10). Posypujemy czarnuszką.

Pieczemy około 1 godziny w 170 stopniach. Podajemy na zimno. Smacznego ;)