sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Piegusek 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jet miękkuśki. Mmmmm pychaa

Piegusek 9

Składniki:

Piegusek 9

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maku
  • 1 szklanka stopionego masła
  • 1 szklanka białek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu rumowego

Sposób przygotowania:

Piegusek 9
Z białek ubić sztywną pianę. Mąkę , proszek do pieczenia , mak i cukier wymieszać , dodać pianę z białek , kilka kropli aromatu rumowego i wystudzone płynne masło. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy keksowej posmarowanej tłuszczemi posypanej bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Ciasto jest wspaniałe po upieczeniu. Jest miękkie i puszyste. Polecam podawać je do herbatki lub kawki a nawet cappucino , ponieważ rozpływa się w ustach. Jest wspaniałe. POLECAM SMACZNEGO

Tagi:

mak