Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś indyka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne i soczyste mięso z piersi indyka, wprost rozpływa się w ustach. Pyszny i lekkostrawny obiad.

Pierś indyka z piekarnika

Składniki:

Pierś indyka z piekarnika

wszystkie

  • 1 polędwiczka z indyka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pieprz świeżo mielony
  • bazylia
  • majeranek
  • cząber
  • kolendra (ziarna)
  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Pierś indyka z piekarnika
Wszystkie przyprawy wrzucamy do miseczki (ok. 10 ziaren kolendry, sporo majeranku ok 1/3 łyżeczki cząbru i bazylii), dodajemy olej i dokładnie razem mieszamy. [Nie podaję dokładnej ilości przypraw, każdy powinien to zrobić według własnego gustu, podana ilość jest orientacyjna].

Polędwiczkę z indyka nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy do folii kuchennej i pieczemy ok 40 minut w 180*.

Tagi:

mięso danie