aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Ryżowa mieszanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryżowa mieszanka- smaczne bezmięsne danie. Polecam bo warto! zasmakować się w witaminkach warzywnych!

Ryżowa mieszanka

Składniki:

Ryżowa mieszanka

 

  • 0,5 cebuli
  • 3 pieczarki
  • 0,5 papryki
  • 1 marchewka
  • 0,5 szkl kukurydzy z puszki
  • 0,5 szkl fasoli z puszki
  • 1 szkl wody
  • 0,5 szkl ryżu
  • Natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • Przyprawy
  • Keczup

Sposób przygotowania:

Ryżowa mieszanka
Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju do dwóch minut.

Wsypujemy do niej pokrojoną w kostkę marchew, pieczarki, papryki i zalewamy wodą.

Gotujemy do miękkości. Wsypujemy fasolkę. Kukurydzę.

Ryz gotujemy w osobnym naczyniu i mieszamy go z gotową potrawą.

Całość przyprawiamy i dodajemy do smaku keczup.