Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczano-marchewkowa z mięsem
Ziemniaki i marchew obieramy i myjemy. Moim sposobem na potarkowanie warzyw jest sokowirówka. Wpierw przeciskamy marchewkę i zostawiamy sok.
Następnie przecieram ziemniaki. Masę ziemniaczaną mieszamy i dodajemy sok z marchewki, jajka, mąkę i przyprawy. Mieszamy dokładnie masę.
Mięso; Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso łączymy z jajkami, cebulą i przyprawami. Mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego lub blaszkę wysmarowaną smalcem wykładamy połowę masy ziemniaczanej, następnie mięso i pozostałą masę ziemniaczaną.
Na koniec kładziemy gdzie nie gdzie po łyżeczce smalcu. Pieczemy 1 godzinę 30 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Następnie przecieram ziemniaki. Masę ziemniaczaną mieszamy i dodajemy sok z marchewki, jajka, mąkę i przyprawy. Mieszamy dokładnie masę.
Mięso; Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso łączymy z jajkami, cebulą i przyprawami. Mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego lub blaszkę wysmarowaną smalcem wykładamy połowę masy ziemniaczanej, następnie mięso i pozostałą masę ziemniaczaną.
Na koniec kładziemy gdzie nie gdzie po łyżeczce smalcu. Pieczemy 1 godzinę 30 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)