Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana
Ziemniaki obrać, parować i pokroić w kostkę.
Obrana posiekaną cebule zeszklić na oleju dodać posiekany szpinak dusić aż zmniejszy objętość dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, następnie dodać pora pokrojonego w paseczki, smażyć chwilę.
Następnie dodać pokrojona kiełbasę i parówki i podsmażyć.
Pod koniec dodać ziemniaki i smażyć do zarumienienia.
Śmietanę, chrzan i wodę wymieszać doprawić i wlać do składników, podsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać serem i zapiec.
Podawać z jajkiem sadzonym.
Obrana posiekaną cebule zeszklić na oleju dodać posiekany szpinak dusić aż zmniejszy objętość dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, następnie dodać pora pokrojonego w paseczki, smażyć chwilę.
Następnie dodać pokrojona kiełbasę i parówki i podsmażyć.
Pod koniec dodać ziemniaki i smażyć do zarumienienia.
Śmietanę, chrzan i wodę wymieszać doprawić i wlać do składników, podsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać serem i zapiec.
Podawać z jajkiem sadzonym.