justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pierś parowana z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo łatwy sposób na dietetyczne mięsko

Pierś parowana z majerankiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś parowana z majerankiem

 

 

  • pierś z kurczaka 1 podwójna
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś parowana z majerankiem
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroimy w paski. Można kupić gotowe polędwiczki z kurczaka wtedy nie trzeba ich będzie kroić. Układamy ją w pojemniku parowara. I doprawiamy solą, pieprzem i spora ilością majeranku. Mieszamy.Parowar nastawiamy na 25-30 minut. Gotową pierś wyjmujemy z parowaru i układamy na talerzu. Można podać z warzywami gotowanymi na parze.
Pierś parowana z majerankiem
doprawione mięso układamy w parowarze i gotujemy
Pierś parowana z majerankiem
gotowe mięso jest soczyste i aromatyczne
Pierś parowana z majerankiem
a tak wygląda gotowa pierś z kurczaka wyjęta z parowaru