Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pierś z kurczaka z nadzieniem z wędzonki i świeżego tymianku. Pomysł na szybki w przygotowaniu, smaczny obiad.

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką

Składniki:

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 duże plastry wędzonki wiejskiej
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 1 czubata łyżka przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką

Etap 1

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką
Mięsne kieszonki oprószone w środku solą i pieprzem.

Każdą pierś z kurczaka naciąć wzdłuż, aby trzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem.

Etap 2

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką
Wędzonka i listki tymianku włożone do mięsnych kieszonek.

Do każdej mięsnej kieszonki włożyć po jednym plasterku wędzonki i po trochu listków tymianku.

Etap 3

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką
Nadziane mięso przyprawione i ułożone w garnku do gotowania na parze.

Mięso złożyć, docisnąć, ułożyć w garnku do gotowania na parze, posypać przyprawą do mięs. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 25-30 minut.