Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z makaronem
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, a następnie oprószyć oregano, solą i pieprzem. Podsmażyć na rumiano, a następnie jeszcze kilka minut.(Pierś nie powinna być do końca upieczona, gdyż „dojdzie” w sosie. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w piórka, marchew i czosnek pokroić w kosteczkę. Podsmażyć składniki na maśle, gdy cebula zmięknie dodać pomidora, smażyć chwilę, całość podlać bulionem i dodać koncentrat pomidorowy. Sos przyprawić solą, pieprzem i oregano i dodać mięso. Gotować kilka minut pod przykryciem, aby mięso „doszło” w środku. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka wyjąć na deskę i pokroić w paski, a makaron wymieszać z sosem. Na talerzach ułożyć porcję makaronu, a na wierzchu plastry kurczaka.