Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pieczona w jogurtowej marynacie
Jogurt grecki przełożyć do miseczki. Ząbki czosnku w miarę drobno posiekać i dodać je do jogurtu greckiego. Do jogurtu z dodatkiem czosnku dodać przyprawy - sporo słodkiej mielonej papryki, odrobinę przyprawy do kurczaka i szczyptę chili. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, w ten sposób powstanie nam marynata do kurczaka. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka natrzeć z każdej strony solą i pieprzem. Doprawioną pierś przełożyć do jogurtowej marynaty i obtoczyć kurczaka dokładnie jogurtem z dodatkami, by cały był pokryty jogurtową marynatą. Kurczaka obtoczonego w jogurtowej marynacie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić tak przygotowanego kurczaka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec go przez 30 minut pod przykryciem (nakładając na kurczaka pokrywkę od żaroodpornego naczynia) i około 5-8 minut bez przykrycia.