domagi

domagi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Placki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Łatwe w przygotowaniu, placki bananowe, idealne na śniadanie, lub na podwieczorek. Najlepsze polane czekoladą i posypane orzeszkami

Placki bananowe

Składniki:

Placki bananowe

 

  • 1,5 dojrzałego słodkiego banana;

 

 

  • 3 czubate łyżki mąki;

 

  • 2 łyżki wiórków kokosowych;

 

  • pół łyżeczki sody oczyszczonej;

 

 

  • sos czekoladowy;

 

  • solone orzeszki ziemne;

 

Sposób przygotowania:

Placki bananowe
W misie blendera zmiksować jajka oraz banany, dodać sól, mąkę, sodę i wiórki. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię, smażyć porcjami placki bez dodatku tłuszczu. 

Solone orzeszki grubo posiekać nożem. Placki podawać z sosem czekoladowym, kawałkami pomarańczy i orzeszkami ewentualnie z kawałkami wafelków.