Sposób przygotowania:
Placek bananowy
Białka ubić, a pod koniec ubijania dodać do nich cukier i jeszcze chwilę ubijać. Dodawać kolejno po jednym żółtku i delikatnie mieszać. Wsypać do tego powoli mąkę i proszek do pieczenia. Całość bardzo dobrze wymieszać. Ciasto biszkoptowe dać do formy posmarowanej tłuszczem lub obłożonej papierem do pieczenia. Spód biszkoptowy piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Masa:
Masło, cukier oraz żółtka utrzeć ze sobą. Banany obrać ze skórki, odciąć końcówki, przekroić na mniejsze części i zmiksować. I dodać do utartej masy. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i podczas tężenia wlać do zrobionej masy. Dobrze wymieszaną masę wlać na upieczony już spód biszkoptowy. Całość wsadzić do lodówki na godzinę.
Galaretki wiśniowe rozpuścić i tężejącymi zalać ciasto.
Masa:
Masło, cukier oraz żółtka utrzeć ze sobą. Banany obrać ze skórki, odciąć końcówki, przekroić na mniejsze części i zmiksować. I dodać do utartej masy. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i podczas tężenia wlać do zrobionej masy. Dobrze wymieszaną masę wlać na upieczony już spód biszkoptowy. Całość wsadzić do lodówki na godzinę.
Galaretki wiśniowe rozpuścić i tężejącymi zalać ciasto.