Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pokusa owocowo-kremowa po hiszpańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naprawdę coś pysznego.

Pokusa owocowo-kremowa po hiszpańsku

Składniki:

Pokusa owocowo-kremowa po hiszpańsku

 

  • 3 kiwi,
  • 2 pomarańcze,
  • 15dog.czerwonych porzeczek.
  • 15dag.jagód
  • Krem;
  • 20dag.masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1i1\2szkl.mleka,
  • 6 żółtek,
  • 1szkl.cukru,
  • 1 op.cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Pokusa owocowo-kremowa po hiszpańsku
Z mąki i połowy masła zrobić jasną zasmażkę,wlać zimne mleko i stale mieszając,zagotować,zmiksować na na gładką masę,dodać cukier i mieszając znów zagotować.Krem ostudzić do temperatury pokojowej i miksując dodawać na przemian pozostałe masło,po jednym żółtku oraz cukier waniliowy.Porzeczki obrać z gałązek(kilka zostawić do dekoracji).kiwi obrać,pokroić w plasterki,pomarańcze obrać podzielić na cząstki,pozbawić cienkich błonek.Owoce układać w pucharkach,przekładając kremem,wierzch udekorować pozostawionymi porzeczkami.