Strona główna Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej

Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej

Przetwory « poprzedni | następny »
pasjonatka - Przepis na: Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 86
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomidorki koktajlowe doskonałe jako dodatek do obiadu


trudność: łatwe
czas:

Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pomidorów koktajlowych (czerwonych),
  • 1 kg pomidorów koktajlowych żółtych,
  • 1/2 l octu,
  • 4 l wody przegotowanej,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 4 cebule,
  • do smaku gorczyca.

Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory płuczemy i pozbawiamy szypułek. Z octu, wody i cukru przygotowujemy zalewę. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Przygotowujemy słoiki. Na dno każdego słoika wsypujemy po kilka ziarenek gorczycy i wkładamy po kilka krążków cebuli. Wkładamy po kilkanaście pomidorków z każdego koloru i zalewamy zalewą octową. Słoiki zakręcamy i gotujemy przez ok. 10-15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane