Strona główna Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej

Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej

Przetwory « poprzedni | następny »
pasjonatka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 86
zdjęcia: 1 z 1
Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomidorki koktajlowe doskonałe jako dodatek do obiadu


trudność: łatwe
czas:

Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pomidorów koktajlowych (czerwonych),
  • 1 kg pomidorów koktajlowych żółtych,
  • 1/2 l octu,
  • 4 l wody przegotowanej,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 4 cebule,
  • do smaku gorczyca.

Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory płuczemy i pozbawiamy szypułek. Z octu, wody i cukru przygotowujemy zalewę. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Przygotowujemy słoiki. Na dno każdego słoika wsypujemy po kilka ziarenek gorczycy i wkładamy po kilka krążków cebuli. Wkładamy po kilkanaście pomidorków z każdego koloru i zalewamy zalewą octową. Słoiki zakręcamy i gotujemy przez ok. 10-15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidorki koktajlowe w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Prosty dżem jabłkowy Zakwas na barszcz Papryka konserwowa z cebulą
Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka Domowy baton mięsny Marynowana kalarepa w sosie słodko-kwaśnym
Grzybki w sosie pomidorowym Mięsko w słoikach Marynowane rydze
Syrop z pigwy do herbaty Sałatka z buraków i papryki Sałatka z papryką na zimę

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane