Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pomidorowy przecier na zupę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przecier ten jest idealną bazą do zupy pomidorowej bądź do sosu pomidorowe :) wart wypróbowania - polecam

Pomidorowy przecier na zupę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowy przecier na zupę

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy przecier na zupę
Do garnka przekładamy pomidory bez skóry, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut, następnie pomidory rozgniatamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i gotujemy na niewielkim ogniu przez kolejne 15 minut. Całość miksujemy. Możemy przecier przetrzeć przez sito. Przygotowany gorący sos przekładamy do słoika i zakręcamy.
Pomidorowy przecier na zupę
Pomidory przekładamy do garnka i gotujemt zniewielką ilością wody
Pomidorowy przecier na zupę
miękkiie pomidory rozgniatamy przy użyciu widelca
Pomidorowy przecier na zupę
doprawiamy całośc do lepszego smaku i miksujemy bądź blenderujemy

Tagi:

beza bezy