Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pomidory fondue

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

idealna przekąska na gorąco na spotkanie w mniejszym lub większym gronie

Pomidory fondue

Składniki:

Pomidory fondue

 

  • 800 ml całych pomidorów z puszki odcedzonych
  • 5 ząbków czosnku rozgniecionych
  • 1 zielona papryka pokrojona
  • 1/2 łyżeczki sosu tabasco
  • sól i pieprz
  • 450 g żółtego sera
  • 1 bagietka pokrojona w kostkę

Sposób przygotowania:

Pomidory fondue
Pierwsze 5 składników wymieszać w misce przeznaczonej do gotowania w kuchence mikrofalowej. gotować 10 minut na najwyższej mocy. Wyjąć. Wmieszać ser na gładka masę. Podawać bardzo gorące. Kostki chleba podawać osobno

Tagi:

sery sosy ser