sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pulpety z ryby 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpety na dobry obiad każdego dnia.

Pulpety z ryby 2

Składniki:

Pulpety z ryby 2

 

  • 500 g oczyszczonych filetów z ryby (lin,szczupak )
  • 60 g masła
  • 2 jaja
  • cebula
  • 2 bułki (suche )
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • gałka muszkatałowa
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z ryby 2
Bułkę namoczyć,natkę pietruszki drobniutko posiekać,cebulę obrać i też posiekać. Rybę oczyścić z zemleć,masło utrzeć na pianę i powoli dodać jaja,ucierać tak długo aż masło wchłonie jaja. wyciśniętą bułkę zmielić,masę rybną wymieszać z bułką i masłem doprawić do smaku cebulą i przyprawami,jeśli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą,masę odstawić na 15 min. uformować pulpety. Na gotującą osoloną wodę wkładać ostrożnie pulpety i przez 20 minut pozwalamy im bardziej (naciągać )niż się gotować,następnie wyjąć i odsączyć.