Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Racuchy z twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Racuchy idealnie nadają się na śniadanie lub na podwieczorek. Łatwe w przygotowaniu, ale i bardzo smaczne. Ne wymagają wielu składników.

Racuchy z twarogu

Składniki:

Racuchy z twarogu

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z twarogu
Żółtka utrzeć z masłem, dodać rozdrobniony ser, śmietanę i wszystko porządnie utrzeć na jednolitą masę. Białka ubić na pianę i dodać do reszty składników razem ze szczyptą soli i mąką. Lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim racuchy po obu stronach aż będą złociste. Jeść same, z jogurtem naturalnym lub owocami.

Tagi:

jajko jajka