bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Racuszki z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy pomysł... na coś smacznego. Polecam.

Racuszki z rabarbaru

Składniki:

Racuszki z rabarbaru

 

  • mąki, 0,25 l zsiadłego mleka, 2 jaja, tłuszcz do smażenia, cukier puder z wanilią

Sposób przygotowania:

Racuszki z rabarbaru
Rabarbar starannie umyć i nie obierając pokroić w drobne, ukośne kawałki. Przyrządzić ciasto z zsiadłego mleka, mąki i jaj, włożyć rabarbar i wymieszać. Na mocno rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto, rozpłaszczać placuszki i smażyć z obu stron na rurniano. Po zdjęciu z patelni i osaczeniu, posypać suto pudrem z wanilią.

Tagi:

ciasto