steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Rogaliki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie, efektowne i bardzo smaczne rogaliki z ciasta francuskiego. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek. Świetnie smakują z gorącym mlekiem.

Rogaliki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rogaliki z ciasta francuskiego

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżka mleka
  • czekolada mleczna i biała -kilka kostek
  • garść pistacji

Sposób przygotowania:

Rogaliki z ciasta francuskiego
 Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na rogu każdego kwadratu, kładziemy po kostce czekolady mlecznej i białej, zawijamy w rogalik.

Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy pistacjami. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Rogaliki z ciasta francuskiego
Kwadrat ciasta francuskiego z czekoladą
Rogaliki z ciasta francuskiego
Zwinięte ciasto z kosktami czekolady w rogalik
Rogaliki z ciasta francuskiego
Rogaliki posmarowane mlekiem i posypane pistacjami