Strona główna Rolada biszkoptowa z makiem

Rolada biszkoptowa z makiem

Ciastka « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Rolada biszkoptowa z makiem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Rolada biszkoptowa z makiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rolada z makiem jest to szybki sposób na smaczne ciasto.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Rolada biszkoptowa z makiem - SKŁADNIKI:

  • 1 puszka mak gotowy,
  • 4 szt jajka,
  • 4 łyżki cukier,
  • 4 łyżki mąka,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 2 łyżeczki cukier wanilinowy,
  • 1 szt lukier biały gotowy,
  • 2 łyżki wiórki kokosowe

Rolada biszkoptowa z makiem - PRZYGOTOWANIE:

Do wysokiego naczynia wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru i cukier waniliowy. Ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej pergaminem, posmarowanym tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepły zwinąć w rulon, zawinąć w wilgotną ściereczkę. Po ostudzeniu rozwinąć, wyłożyć gotowy mak z puszki, posmarować, wyrównać, ponownie zwinąć w rulon, odłożyć w chłodne miejsce. Następnie polukrować i posypać kokosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada biszkoptowa z makiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Muffiny owsiane z rodzynkami Francuskie ciasteczka z makiem Muffiny z jagodami i czekoladą
Makowe muffiny z białą czekoladą Kakaowe babeczki z kremem kawowym Muffiny marmurkowe
Rogaliki z dodatkiem ziemniaków Kruche rogaliki z powidłami Racuchy dyniowe
Bułeczki z jabłkami Muffinki z jabłkami i orzechami Muffinki bananowe z nutellą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane