laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Rolada z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Indyczek z zieleniną ciekawy smak

Rolada z indyka

Składniki:

Rolada z indyka

 

  • 1 kg indyka
  • natka pietruszki
  • natka szczypiorku
  • majeranek
  • 2 zółtka
  • 10 dag twarożku
  • 5 łyżek oliwy
  • 350 ml bulionu
  • 4 łyżki śmietany kremowki
  • pieprz i sól
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka
Zieleninę oplukać ,pokroić i wymieszać z zółtkami, twarożkiem, i musztardą . Płat indyka posmarować masą i zostawiająć po 1,5 cm miejsca po bokach. Zwinąć w roladę ,obwiązać nicią. Mięso podsmażyć z wszystkich stron na oliwie, zalać bulionem i dusić około 45 minut. Następnie wyjąć mięso zawinąć w folię aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce. Kremowkę wymieszać z mąką i dodać do sosu wszystko przyprawiając.

Tagi:

indyk rolada