marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rolki z jajek.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jajka ubić z wodą i mąką oraz szczyptą soli.Wylewać na gorącą patelnię ciasto i smażyć placki.Przesmażyć farsz,doprawić,nadziać ciasto,smaż.

Rolki z jajek.

Składniki:

Rolki z jajek.

 

  • 5 jajek,
  • 20dkg.wieprzowiny mielonej,
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • 2 łyżeczki wina(sherry),
  • cebulka zielona,
  • 6 dkg.mąki pszennej,
  • 2 dkg.mąki ziemniaczanej,
  • pól łyżeczki imbiru,
  • olej do smażenia,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Rolki z jajek.
Jajka dobrze ubić w wodą i mąką pszenną i dużą szczyptą soli.Cia-
-sto naleśnikowe wylewać po 2-3 łyżki na rozgrzaną patelnię i usmażyć ze 6 placków naleśnikowych.Przesmażone mięso wymieszać z cebulą,winem,sosem sojowym,przyprawić mielonym
imbirem i solą.Farszem posmarować naleśniki,zwinąć,a końce zalepić mąką ziemniaczana zmieszaną z wodą.Smażyć w głębokim
naczyniu,aż się zrumienią.Podawać pokrojone na 3 części.Przybrać
liśćmi sałaty.

Tagi:

jajko sosy jajka