rosol chinski

Kasia52 - Przepis na: rosol chinski offline

Kuchcik
Przepisy: 1
rosol chinski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

grzyby mun mozna kupic w sklepie:kuchnie swiata"


trudność: średne
czas:

rosol chinski - SKŁADNIKI:

  • ok50 dag mięsa z kurczaka(oczywiscie mozna dac wiecej jak kto lubi:))
  • 1 cebula
  • pęczek zieleniny
  • 8 suszonych grzybów mung
  • puszka pędów bambusa
  • 1 marchewka
  • 30 g makaronu sojowego
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • sos sojowy

rosol chinski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól. Zieleninę opłukać i posiekać drobno.
wszystkie przygotowane składniki trzeba włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę(caly syf:)) i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do rosol chinski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Potrawka a'la chińska Chińszczyzna na ostro Kurczak z orzechami nerkowca
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku Ryba po chińsku Boczek Generała Mao
Kurczak w pieprzu syczuańskim Ryba po chińsku z imbirem Makaron ryżowy z kurczakiem
Chińczyk ekspress Chińszczyzna wg lenian Dim Sum z wieprzowiną i bambusem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane