rosol chinski

Kasia52 - Przepis na: rosol chinski offline

Kuchcik
Przepisy: 1
rosol chinski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

grzyby mun mozna kupic w sklepie:kuchnie swiata"


trudność: średne
czas:

rosol chinski - SKŁADNIKI:

  • ok50 dag mięsa z kurczaka(oczywiscie mozna dac wiecej jak kto lubi:))
  • 1 cebula
  • pęczek zieleniny
  • 8 suszonych grzybów mung
  • puszka pędów bambusa
  • 1 marchewka
  • 30 g makaronu sojowego
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • sos sojowy

rosol chinski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól. Zieleninę opłukać i posiekać drobno.
wszystkie przygotowane składniki trzeba włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę(caly syf:)) i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do rosol chinski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Potrawka a'la chińska Chińszczyzna na ostro Kurczak z orzechami nerkowca
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku Ryba po chińsku Boczek Generała Mao
Kurczak w pieprzu syczuańskim Ryba po chińsku z imbirem Makaron ryżowy z kurczakiem
Chińczyk ekspress Chińszczyzna wg lenian Dim Sum z wieprzowiną i bambusem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane