rosol chinski

Kasia52

Kuchcik
Przepisy: 1
rosol chinski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

grzyby mun mozna kupic w sklepie:kuchnie swiata"


trudność: średne
czas:

rosol chinski - SKŁADNIKI:

  • ok50 dag mięsa z kurczaka(oczywiscie mozna dac wiecej jak kto lubi:))
  • 1 cebula
  • pęczek zieleniny
  • 8 suszonych grzybów mung
  • puszka pędów bambusa
  • 1 marchewka
  • 30 g makaronu sojowego
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • sos sojowy

rosol chinski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól. Zieleninę opłukać i posiekać drobno.
wszystkie przygotowane składniki trzeba włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę(caly syf:)) i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do rosol chinski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Wołowina z pak choi   Ryż smażony z boczkiem Zupa pikantno-kwaśna
Kurczak 5 smaków z miodem Ryż smażony po kantońsku z łososiem i warzywami Kaczka azjatycka z jesiennymi owocami
Potrawka a'la chińska Chińszczyzna na ostro Kurczak z orzechami nerkowca
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku Ryba po chińsku Boczek Generała Mao

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane