rosol chinski

Kasia52 - Przepis na: rosol chinski offline

Kuchcik
Przepisy: 1
rosol chinski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

grzyby mun mozna kupic w sklepie:kuchnie swiata"


trudność: średne
czas:

rosol chinski - SKŁADNIKI:

  • ok50 dag mięsa z kurczaka(oczywiscie mozna dac wiecej jak kto lubi:))
  • 1 cebula
  • pęczek zieleniny
  • 8 suszonych grzybów mung
  • puszka pędów bambusa
  • 1 marchewka
  • 30 g makaronu sojowego
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • sos sojowy

rosol chinski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól. Zieleninę opłukać i posiekać drobno.
wszystkie przygotowane składniki trzeba włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę(caly syf:)) i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do rosol chinski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku Ryba po chińsku Boczek Generała Mao
Kurczak w pieprzu syczuańskim Ryba po chińsku z imbirem Makaron ryżowy z kurczakiem
Chińczyk ekspress Chińszczyzna wg lenian Dim Sum z wieprzowiną i bambusem
Wieprzowina po chińsku z sezamem Chińska potrawka z makaronem Żeberka na słodko

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane