Caroline

Caroline

Kucharz
[Przepisów: 10]

Ruletki owocowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Błyskawiczny deser i to bez pieczenia!

Ruletki owocowe

Składniki:

Ruletki owocowe

 

  • # ciasto drożdżowe (sześcian ok. 10x10x10cm)
  • # 1 brzoskwinia
  • # 6 dużych truskawek
  • # 12 malin
  • # 50 g mascarpone
  • # 1 opakowanie Rama Cremefine do ubijania
  • # 15-20 g cukru

 

  • # do obtoczenia ruletek:
  • # płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Ruletki owocowe
1. Pokrój drożdżówkę w kromki grubości ok. 1,5 cm i obetnij skórki. Delikatnie rozwałkuj. 2. Pokrój brzoskwinie w słupki nie dłuższe niż boki rozwałkowanej drożdżówki. 3. Czerwone owoce zgnieć widelcem na papkę lub bardzo krótko zmiksuj. Dodaj mascarpone i wymieszaj. 4. Ubij Rama cremefine. Pod koniec ubijania dodaj cukier. 5. Dokładnie posmaruj kromki owocowym kremem. Na brzegu każdej kromki połóż słupek z brzoskwini. 6. Zwijaj jak maki sushi pomagając sobie bambusową matą albo folią spożywczą. 7. Posmaruj ruletki cienko śmietaną. Rozetnij na dwie części i ''wyturlaj'' w migdałach.