zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Rybne pulpeciki do zupy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne pulpeciki rybne, wspaniały dodatek do zupy

Rybne pulpeciki do zupy

Składniki:

Rybne pulpeciki do zupy

 

  • 30 dkg filetów z ryb
  • 5 dkg bułki
  • 3 jajka
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 dkg bułki tartej
  • przyprawy: sól, pieprz
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Rybne pulpeciki do zupy
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Filety rybne zmielić razem z namoczoną bułką. Do zmielonej ryby i bułki dodać jajka oraz pokrojoną i podruminioną cebulę. Do masy dodać posiekaną na drobno natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić masę rybną. Z przygotowanej masy formować kuleczki i obtaczać je w mące. Gotować pulpeciki w osolonej wodzie około 6 minut od chwili, gdy wypłyną na wierzch. Podawać z zupą rybną.