Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z cynamonem i bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ryż z bakaliami i cynamonem to bardzo wyśmienity deser na zimno lub podane na ciepło jako smaczna kolacja.

Ryż z cynamonem i bakaliami

Składniki:

Ryż z cynamonem i bakaliami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z cynamonem i bakaliami
Orzechy włoskie drobno posiekać. Cukier z odrobiną wody zagotować, wsypać posiekane migdały, rodzynki i orzechy dodać cynamon, wymieszać i chwilę wszystko razem gotować. Następnie połączyć z ugotowanym na sypko ryżem, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić do smaku cukrem. Przełożyć do pucharków i podawać.

Tagi:

ryż