katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1337]

Ryż z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do tego dania wykorzystałam mrożonki ale można skorzystać z zasobów naszych działek czy też ogrodów.

Ryż z mięsem i warzywami

Składniki:

Ryż z mięsem i warzywami

 

  • ryż 3 woreczki
  • warzywa na patelnię 1 op
  • pierś kurczaka 1 szt duża
  • cebula 1/4 szt
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Ryż z mięsem i warzywami
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Tak przygotowane mięso oprószamy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i obsmażamy je ok 8 min (można z drobno pokrojoną cebulą). Dodajemy warzywa i razem dusimy.

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, osączamy i łączymy z zawartością patelni. Doprawiamy do smaku.