Sposób przygotowania:
Potrawka z mięsem i warzywami
Bakłażan umyć, osuszyć, pokroić w słupki, oprószyć solą na 10-15 minut, opłukać.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w na kawałki. Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w słupki.
Mięso umyć i pokroić w podłużne paski, zrumienić na rozgrzanym smalcu, dodać pokrojony w krążki por i posiekany czosnek, podsmażyć.
Przełożyć do garnka, wlać 1 szkl bulionu, dodać odrobinę soli i pieprzu, przykryć i dusić.
Do półmiękkiego mięsa dodać przygotowane warzywa i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, mąką, koncentratem i mieloną papryką.
Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sosem sojowym.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w na kawałki. Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w słupki.
Mięso umyć i pokroić w podłużne paski, zrumienić na rozgrzanym smalcu, dodać pokrojony w krążki por i posiekany czosnek, podsmażyć.
Przełożyć do garnka, wlać 1 szkl bulionu, dodać odrobinę soli i pieprzu, przykryć i dusić.
Do półmiękkiego mięsa dodać przygotowane warzywa i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, mąką, koncentratem i mieloną papryką.
Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sosem sojowym.
Blendi
Magdalena88
Marika-
Holly